Varmista suorituskyky ja tuottavuus – hankkiudu eroon ultrapienistä hiukkasista

Genano 1000 – Säästä aikaa ja rahaa puhtaalla ilmalla. Genano® 1000 on ainutlaatuinen ilmanpuhdistusjärjestelmä valmistus- ja tuotantotiloihin.

Teollisuuden monet valmistusmenetelmät kuten hitsaaminen ja materiaalien työstö vapauttavat ilmaan suuria määriä haitallisia pienhiukkasia. Ne vahingoittavat henkilökuntaasi, laitteitasi ja valmistusprosessiesi laatua, ja lisäävät tilojen energia- ja ylläpitokuluja. Genano 1000 on suunniteltu puhdistamaan suurien teollisuushallien sisäilma haitallisista hiukkasista ja pitämään ne puhtaina ja turvallisina kaiken aikaa.

Merkittävät säästöt ylläpito- ja lämmityskustannuksissa

Valmistusteollisuuden olosuhteissa ilmanpuhdistus perinteisillä kuitusuodattimilla on tehotonta. Useinkaan perinteisellä tavalla suodatettua ilmaa ei voida pitää laadultaan hyvänä. Kun ilmaan ei olla tyytyväisiä, se johdetaan ulos, mikä johtaa lämmityskaudella erittäin suureen energiahukkaan ja turhiin lämmityskustannuksiin.

Genano 1000:n puhdistama ilma on niin puhdasta, että se voidaan johtaa takaisin sisätiloihin. Tämä tarkoittaa, että tilojen lämmityskustannukset voidaan tiputtaa jopa kolmannekseen, kun lämmintä ilmaa ei hukata ulos.

Ylivertainen puhdistuskyky ilman kuitusuodattimia

Pienhiukkaset ovat suuri riski tuotannon laadulle ja teollisten tuotantolaitteiden eliniälle, eivätkä tavalliset kuitusuodattimet pysty poistamaan ultrapieniä hiukkasia.

Genano 1000:n puhdistuskyky on jopa 100 kertaa kilpailevia teknologioita parempi, – ja mikä parasta, kokonaan ilman kalliita kuitusuodattimia sekä siihen liittyvää hankalaa huoltoa. Genano 1000:n toiminta perustuu sähköiseen suodatukseen, jonka ansiosta se kykenee poistamaan jopa kaikkein pienimmät hiukkaset aina nanokokoluokkaan asti.

Suojaa kalliit laitteet

Genano 1000 myös suojaa herkkiä laitteita ja pitää näin tuotannon laadun ja tehokkuuden korkeana. Monet nykyaikaiset tuotantolaitteet ovat hyvin herkkiä hiukkasille ja huuruille. Laitteisto-ongelmat näkyvät helposti huonona laatuna ja tuotannon seisokkeina.

Kun hallin sisäilma puhdistetaan Genano 1000 -ilmanpuhdistimella, merkittävä määrä rahaa säästyy tuotannon ongelmien, tuotteiden takaisinvetojen ja laitteiden ylläpitokulujen vähentyessä. Genano 1000 poistaa myös nanokokoiset epäpuhtaudet, jotka voivat aiheuttaa isoja vahinkoja herkille mikroelektronisille laitteille, lasereille ja tuotantoroboteille.

Terveempiä ja tuottavampia työntekijöitä

Sisäilman laadulla on suuri merkitys työntekijöiden terveyteen ja hyvinvointiin.
Altistus pienhiukkasille ja hitsaushuuruille johtaa moniin akuutteihin ja kroonisiin terveysongelmiin. Näihin kuuluvat vakavat hengityselinten sairaudet, neurologiset ja kognitiiviset vaikutukset, kasvanut syöpäriski sekä muut terveysvaikutukset. Monet hitsaajat tuntevat “metallikuumeen”, joka on hitsaushuurujen hengittämisestä johtuva tila. Erityisen vaarallisia ovat kromia sisältävät metallit, kuten ruostumaton teräs. Niiden hitsaaminen vapauttaa kuusiarvoista kromia, joka on tunnettu syöpää aiheuttava aine.

Genano 1000 pitää työntekijät terveinä ja säästää rahaa kun sairaslomat vähentyvät ja työteho nousee.


Genano 1000 -ilmanpuhdistin on fiksu investointi, joka maksaa itsensä takaisin jopa alle kolmessa vuodessa – liiketoiminta ja ihmiset voivat paremmin ensimmäisestä päivästä lähtien. 

Genano® 1000 -sarja ilmanpuhdistukseen

Genano 1000 -sarja on suunniteltu vastaamaan teollisuuden ilmanpuhdistuksen koviin vaatimuksiin.

Meillä on paljon kokemusta hitsaushalleista ja metalliverstaista – ja hyvät tulokset.

Yksinkertainen toimintaperiaate

Laitteen toimintaperiaate on yksinkertainen: saastunut ilma johdetaan Genano 1000 -ilmanpuhdistimeen. Tehokas sähköinen puhdistusteknologia poistaa ilmasta kaikenkokoiset hiukkaset. Ulostuleva ilma on niin puhdasta, että se voidaan johtaa takaisin halliin. Genano 1000 toimii hallin muuta ilmanvaihtojärjestelmää tukevana erillisenä lisäpuhdistusmenetelmänä. Se kierrättää ilmaa jatkuvasti ja pitää tilat puhtaina ja turvallisina.

Genano 1000 product imageGenano 1000 -ilmanpuhdistimen toimintaperiaate.

  1. Saastunut ilma johdetaan sisään
  2. Genano-teknologia poistaa kaikenkokoiset hiukkaset – ilman suodattimia
  3. Puhdas ilma voidaan johtaa takaisin halliin

Esimerkkilaskelma – Näin paljon yrityksenne voi säästää

Jos halliin tulee korvausilmaa 3m3/s (200 MWh/v), niin ilmanlämmityskustannus on arviolta esimerkiksi 10 000 euroa vuodessa. Mikäli korvausilmaa otetaan vain 1m3/s (80 MWh/v) niin ilmanlämmityskustannus on tällöin samaan arvioon perustuen ainoastaan 3500 euroa. Säästöä tässä esimerkissä kertyy 6500 euroa vuodessa.

Mistä säästöä tulee? Säästö johtuu siitä, että voit pienentää ulkoa tulevan korvausilman määrää ja näin lämmitettävää ilmaa on vähemmän. Lämmin ja likainen ilma hallissa puhdistetaan ja käytetään uudestaan.


Ilmanpuhdistusratkaisumme poistavat sisäilmasta haitalliset hiukkaset – jopa 100 kertaa pienempään kokoon asti kuin kilpailijamme – ja mikä parasta, kokonaan ilman kalliita kutisuodattimia sekä siihen liittyvää hankalaa huoltoa!


Kiinnostuitko ratkaisuista?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Otamme yhteyttä ja keskustellaan lisää.

Meiltä voi myös tilata maksuttoman ilmanlaadunmittauksen

Haluatko tietää, millainen ilmanlaatu tiloissasi on? Suomen hitsausteknisen yhdistyksen jäsenille tarjoamme hitsaushallin tai muun teollisuushallin ilmanlaadun mittauksen veloituksella, arvo 800 €. Mittauksia on rajoitettu määrä, pyydä mittausaikaa alla olevalla lomakkeella.

Mittausmenetelmä: Mittaus suoritetaan kannetavalla mittarilla (kohdemittauksella – Trotec 2020). Mittaamme 0,3 mikrometrin (μm) hiukkasia. Mittauspisteitä tehdään 6 kpl. Laadimme jokaisesta mittauksesta mittausraportin ja kirjoitamme siitä myös lausunnon. Mittaus ei sido sinua mihinkään.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti